Reductieve Dechlorering

Verschillende soorten bacteriën zetten de gechloreerde koolwaterstoffen PER en TRI anaeroob om naar dichlooretheen (DCE) of vinyl chloride (VC) en houden er dan mee op. Dit kan problemen geven aangezien deze stoffen toxisch zijn, met name VC.
Dehalococcoides bacteriën zijn in 1997 ontdekt en worden nu over de hele wereld aan het werk gezet om grondwater dat verontreinigd is met de oplosmiddelen PER (perchlooretheen) en TRI (trichlooretheen) af te breken tot onschadelijke eindproducten, etheen en ethaan. Hierin zijn de Dehalococcoides uniek! Er is de afgelopen jaren veel gepubliceerd over de werking van de bacteriesoort en er zijn tientallen saneringen uitgevoerd.
Om de afbraak van de verontreinigingen PER en TRI door Dehalococcoides bacteriën goed op gang te krijgen is het belangrijk om de juist condities in de bodem te creëren (bijvoorbeeld geen zuurstof, nitraat of sulfaat en voldoende voedingsstoffen voor de bacteriën). Uiteraard moeten de Dehalococcoides bacteriën ook aanwezig zijn..
Om te bepalen of de Dehalococcoides bacteriën aanwezig zijn en om te monitoren of de bacteriën in aantallen toenemen (doordat ze de verontreiniging opeten) heeft Orvion de ORVIdetect DHC analyse ontwikkeld.

Als de bacteriën niet aanwezig zijn, dan is het mogelijk om een geconcentreerde oplossing met bacteriecultuur te doseren. Bij Orvion hebben we een oplossing beschikbaar die hoge concentraties Dehalococcoides bacteriën bevat, ongeveer 10 miljard per liter. Door deze oplossing aan de bodem te doseren, kunt u afbraak op gang krijgen, versnellen en meer zekerheid krijgen over uw saneringsresultaat.
Zet ook op uw locatie de Dehalococcoides bacteriën aan het werk!

Comments are closed